Kaarthuis Lithoijen
Er is meer tussen hemel en aarde...


Mijn naam is Esther Tophoven en ik heb mijn tarotpraktijk aan huis. Nadat ik mij jarenlang interlectueel en emotioneel ontwikkeld heb, ben ik nu meer met mijn spirituele ontdekkingsreis bezig. Naast de leer van Druidry, heb ik mij verdiept in de beeldspraak van de tarot. Daarnaast werk ik met de Schusslerkaarten, die de celzouten in beeld weergeven. Dit is een mooie aanvulling op de tarotkaart legging. Ook deze kaarten geven door middel van beeldtaal weer welke thema's je graag wilt ontwikkelen  en welke thema's je blinde vlekken zijn.                     

Tarotkaarten hebben mij altijd aangesproken. Ze leggen een link tussen het bewuste en het onderbewuste, laten actuele thema’s zien en geven advies over hoe je kan omgaan met bepaalde situaties. Iedereen krijgt, op wat voor manier dan ook, te maken met macht, geluk, liefde, groei, creativiteit en kracht.  Daar ben ik steeds weer van onder de indruk - hoe treffend de kaarten zijn, hoe duidelijk ze iets zeggen over de plek waar ze ‘vallen’. Het is geen toeval!  Tarotkaarten lezen is voor mij dan ook geen boekenwerk. Ik betrek kennis, levenservaring en intuïtie in mijn consulten.

Veel mensen moeten niets van tarot hebben, vinden het maar eng. Men kan het niet rationeel verklaren, dus valt het onder de term: hokus-pokus. Hoezeer ik mij die krachten graag zou toe-eigenen, heeft het niets met hokus-pokus te maken.

Door de praktijk van veel en enthousiast kaartleggen voor anderen en het zelf opdoen van levenservaringen , geadviseerd door de tarot, maak ik mij  de tarot steeds meer eigen. Dit proces gaat nog steeds door. In al die tijd heb ik nog nooit iets engs of negatiefs meegemaakt: eerder steun of begrip, vooral in moeilijke en onzekere tijden. Wat ik ook al eerder heb vermeld, de tarotkaarten geven je een advies, die ben je niet verplicht om te volgen. Je bepaalt zelf je eigen koers. Maar, durf je de controle los te laten en  je over te geven aan het 'niet weten'  dan gebeuren er dingen die je verbazen......zodat je bij jezelf denkt:  'hoe is het mogelijk!

Geniet van je beeldende reis in het Kaarthuis te Lithoijen!